lördag 3 april 2010



Mexikansk skinkgratäng
225 grader i ca 20-30 minuter.

500 gr färsk skinka/flsäkfilé
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjolök
Skär skinkan i fina strimlor, blanda allt med soja och chilipulver. Skölj och strimla purjolöken, blanda med skinkan/filén och purjon.
Sås:
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 dl buljong
1 dl chilisås
½ msk sambal oelek
1 tsk salt
1 dl riven ost
Blanda samman mjöl och grädde, tillsätt buljon, chilisås och sambal oelek och salt.
Häll såsen över skinkan, strö över den rivna osten.
In i ugnen 225 grader i ca 20-30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Skriver själv att det är en SUPERGOD lunch/middag!! snabbt att göra eftersom man inte behöver steka köttet före utan allt in i ugnen!!!

    SvaraRadera
  2. Satt 2 msk soja och 2 tsk chili och ingen sambal oelek
    Barnvänligt!!

    SvaraRadera